Onze Blogs

Wij vinden het belangrijk om onze visie en kennis te delen.

Social Share Button Tutorial

Hoe voeg je een Social Share Button toe op je website? (Tutorial)

Wil jij weten hoe je de RentVisie Social Share Button toevoegt op jouw website? Wij geven je de html, css en javascript code om dit zelf te doen. Geen zorgen, wij gebruiken hiervoor geen lastige libraries of dependencies, waardoor je de social share button ook op jouw Wordpress, Shopify of Magento website toe kunt voegen.

Bikes

API en Verhuursoftware, een noodzakelijke samenwerking?

Met elf voetballers heb je een voetbalelftal, maar nog geen team. Om van een voetbalelftal een goed team te maken, is vereist dat de voetballers de bal naar elkaar overspelen, elkaar coachen en voor elkaar door het vuur gaan. Met andere woorden, de spelers moeten met elkaar samenwerken. Dat geldt ook voor verhuursoftware. Onafhankelijk van de branche waarin je opereert, dient jouw verhuursoftware samen te werken met andere software. Dit kan door middel van een API (Application Programming Interface).

dynamicPricing-graph.png

Wat is Dynamic Pricing en waarom heb ik het nodig (2021)?

Dynamic Pricing is het verkopen van hetzelfde product tegen verschillende prijzen gebaseerd op de dynamiek van de markt. Hierdoor wordt het ook wel real-time pricing, surge pricing of time based pricing genoemd. De gedachte achter Dynamic Pricing is relatief eenvoudig. De prijs van een product of dienst hangt af van vraag en aanbod. Simpel gezegd, als de vraag toeneemt en het aanbod blijft gelijk, dan is men bereid om er meer voor te betalen. Je kunt de optimale prijs berekenen om je omzet te maximaliseren.

autoverhuur-software-guide.jpg

Autoverhuur Software - Ultimate Guide (5): Voertuigbeheer

In deel 4 hebben wij gekeken naar hoe de operationele huurprocessen verwerkt dienen te worden in verhuursoftware. Deze week staan wij stil bij voertuigbeheer. Specifieker gaan wij in op de zaken gerelateerd aan een voertuig die je moet kunnen registreren om een volledig beeld van de operationele en financiële status van jouw wagenpark te hebben. Wij sluiten af met onze visie over de relevantie van bezettingsgraad.

champagne.jpg

RentVisie feliciteert Louwman en Autohopper

RentVisie feliciteert Louwman met de overname van Autohopper. Uiteraard gaan ook de felicitaties uit naar de oprichters van Autohopper voor het opzetten van een succesvolle verhuurmodule met een frisse uitstraling. Louwman geeft aan met deze overname onder andere in te willen spelen op de veranderende behoefte van hun klanten.

champagne.jpg

RentVisie partner van Exact

RentVisie is sinds kort één van de twintig officiële Value Added Partners van Exact. RentVisie helpt bedrijven bij het innoveren van hun verhuurbusiness. Belangrijk aspect is daarbij de controle over je financiën. De boekhoudoplossingen van Exact en de bijbehorende real time koppelingen met de RentVisie verhuursoftware dragen daarin bij. RentVisie gaat vanaf nu verhuurbedrijven helpen bij de integratie van Exact en eventuele migratie van historische financiële data.

2022.jpg

Jaarafsluiting 2021

In dit artikel blikken wij terug op 2021, maar kijken wij vooral vooruit naar 2022. Het belooft een interessant en mooi jaar te worden. RentVisie is er klaar voor om de verhuurbranche een Next Generation Impulse te geven. Wij willen onze huidige partners bedanken voor het vertrouwen en kijken uit naar onze nieuwe partners in 2022.

guide-autoverhuur-software-deel-1 (1).jpg

Autoverhuur software – Ultimate Guide naar goede Autoverhuur software anno nu (deel 1)

Op zoek naar goede autoverhuur software? In dit deel lichten alle must-have criteria van goede autoverhuur software uit. Hierbij gaan wij verder dan alleen de inhoud. Ook de technische aspecten komen aan bod. Deze Ultimate Guide naar goede Autoverhuur software is geschreven voor autoverhuurders die hun softwareprocessen willen verbeteren.

autoverhuur-software-guide.jpg

Autoverhuur software – Ultimate Guide naar goede Autoverhuur software anno nu (deel 2)

In deel 1 van de serie: "Autoverhuur software – Ultimate Guide naar goede Autoverhuur software anno nu" hebben wij alle must-have criteria van goede autoverhuur software uitgelicht. In dit deel staan wij stil bij de configuratie van voertuigen en voertuigklasses. Hoewel deze guide geschreven is voor verhuurders die op zoek is naar nieuwe autoverhuur software, is deze guide ook geschikt voor verhuurders die een beter begrip willen hebben van de optimale configuratiemogelijkheden.

autoverhuur-software-guide.jpg

Autoverhuur Software – Ultimate Guide naar goede Autoverhuur software anno nu (deel 3)

Na deel 1 (must-have criteria van goede autoverhuursoftware) en deel 2 (voertuigklasses en voertuigen), gaan wij in dit deel in op Dynamische Prijzen en autoverhuursoftware. Kort door de bocht, zijn er twee kampen: Categorie 1: “Dynamische Prijzen? Daar zitten mijn klanten absoluut niet op te wachten!” Categorie 2: “Dynamische Prijzen, liever gister dan vandaag!” Bij welke categorie hoor jij?!

autoverhuur-software-guide.jpg

Autoverhuur Software - Ultimate Guide (4): Operationele Processen

In dit deel gaan wij operationeel aan de slag. We gaan kijken naar de vertaling van operationele processen in de verhuursoftware, waarbij wij stilstaan bij het maken van een reservering, van reservering naar overeenkomst en de periode erna. Dit deel is voor iedereen binnen de autoverhuurorganisatie van belang, dus zeker lezen!